10 év múlva...

Optimista vízió 2015-re

 

 

1.    Veszprém a műveltség és kultúra olyan modern fellegvára lesz, ami gondosan őrzi  gazdag múltját, de jelenét és jövőjét már nagyon jól kiépített  digitális kapcsolatrendszerein keresztül építi. Az Internet legmodernebb változata ragyog minden ház ablakán.

 

2.  A veszprémi civil szervezetek ismerik, elismerik, tisztelik  egymás munkáját, és mindegyik erős anyagi alapokon áll. Nem okoz gondot a pénz beosztása, mert kialakult egy nagyon céltudatos, erős mecenatúra. Mindenki szívesen ad, hiszen tudja, hogy pénze a város civilközösségén keresztül megfogható értékké, mindenki örömére szépséggé válik.

 

3.   Látunk egy szép házat. Úgy hívják, hogy a Veszprémi Esélyek háza. Talán itt a Séd mozi körül. Ez a ház a másokért tevő emberek háza lesz  Helyet kapnak a szervezetek és módjukban áll az, hogy ebben az épületben megfelelő infrastruktúrát kapnak működésükhöz. Itt fog működni az általunk megálmodott Önkéntesek Tehetség Bankja is.

 

  4.    A civilek pénzügyeit önálló könyvelő iroda bonyolítja (Német Ágnes Straudit Könyvelési Irodája).  A civil szervezetek vezetőinek nem kell adminisztrációra pocsékolni önkéntes energiáikat. Minden ügyintézés nyilvánosan a digitális hálókon keresztül történik. Nem lesznek felesleges kérdőívek és száz oldalas beszámolók, hiszen a közös hálón minden látható lesz.

 

 5.   A művészetek általában nők által szimbolizáltak. Veszprém kedves nő arcú városként válik majd híressé. Európa számos országának asszonyai jönnek ide nőkonferenciákat tartani. Nyáron olyan nyári egyetemek lesznek, ahol nők tanulnak és felüdülnek. Itt találkoznak a környező országok magyar nő szervezetei is egymással.

 

6.     A Pannon Egyetem itt Veszprémben Esélyegyenlőségi  Tanszéket fog működtetni, ahol az önkéntes tevékenység szervezése és működtetése is tantárgy lesz. Itt nagyon sok fiatal lány fog tanulni, akik a civil tevékenységet örömmel és akár élet-hivatásként felvállalják.

  

7.  Veszprém az éppen akkor élő hétköznapi királynék városa lesz. Férfi társaink minden cselekedetükkel segítik azt, hogy asszonyaik gazdag személyisége kibontakozhasson és visszaragyogjon  családjukra, városukra, környezetükre. A nőkben rejlő értékeket férfi társaik, párjuk, kollegáik, gyermekeik segítik kibontakoztatni. A fiatal és idős arcokról egyaránt a kedvesség sugárzik majd.

 

8.  Megtörik az a gonosz és baljós varázslat, ami valamilyen oknál fogva csak öltönyös, nyakkendős képviselőket termel a veszprémi döntéshozó testületekbe. Az önkormányzat és más döntéshozó testületek kiszínesednek. A nők képviselete el fogja érni azt a szintet, amikor a nők méltányos részvételi aránya női értékekkel gazdagíthatja  a közéletet.

  

9.  Látunk a várban egy szép régi épületben elhelyezett új múzeumot. Ez a múzeum országosan összegyűjtötte a magyar történelem jeles asszonyaira vonatkozó tárgyi emlékeket. Asszonymúzeumot álmodunk, a magyar nők múzeumát álmodjuk itt Veszprémben a várban. Ez a múzeum emlékhely és idegenforgalmi nevezetesség lesz egyben.

 

10. A civilek napja civilek hetévé alakul, időben elválik a május eleji városi ünnepségektől, és lehetőség lesz arra, hogy minden szervezet megmutassa magát. Sok színes programot látunk, amelyek nem azonos időpontban kerülnek megrendezésre, és mód lesz arra, hogy a civil szervezetek megcsodálják egymás értékeit. A civil hetet nagy műsoros civil bál zárja, ahol a polgármester úr is megjelenik.

  

10 +1

 

     Fiatal, bájos vezetőséget látok az Esélyek házában működő Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület élén, akiknek tagjai 20 éves évfordulónkon megemlékeznek majd  rólunk.

 

Isten adjon a jövő generációknak
kitartást, erőt és egészséget!